Friday, May 16, 2014

Have a wonderful dayJaha daar is tie dan, mijn kaartje waarop ik heb gestempeld met mijn stencil.
Zo easy peasy en zo'n super resultaat.


Ook dit is super simpel te maken. Je legt je stencil op een velletje papier, oude krant mag ook (gooi je straks toch weg) Je beïnkt je stencil met een inkt op waterbasis, in één kleur of meerdere kleuren, begin in dat geval met de lichtste kleur. Vervolgens leg je je stencil voorzichtig met de inkt naar boven op een andere ondergrond en spray je de inkt nat, niet te nat anders loopt het van je stencil af. Hier leg je je velletje aquarelpapier op, even licht aandrukken zodat het papier de inkt en het water kan opnemen. En klaar is tie. 

Je hoeft dus geen artiest te zijn om mooie watercolor backgrounds te maken. Je hoeft ook geen dure aquarelverf aan te schaffen nee gewoon die vrolijk gekleurde inkt padjes op waterbasis die bijna iedereen die stempelt wel in de kast heeft liggen.  Je kunt dit trouwens ook doen met de Distress stains van Tim Holtz (mocht je die toevallig in je kast hebben staan)

O en heb je geen stencils, met embossing folders kan dit ook. Maar daarover volgende week meer!

4 comments:

 1. Super leuk je uitleg iedere keer, zal er toch eens voor moeten gaan zitten..... moet altijd moed verzamelen om zoiets te beginnen. Heb moet ik eerlijk zeggen, wel alles in huis.

  Mieke

  ReplyDelete
 2. Heel mooi gedaan en een heel leuk resultaat. Ik heb het gedaan met embossingfolders en ben benieuwd naar die van jou.
  Het is trouwens een hele leuke stencil, ik heb een beetje spijt dat ik hem niet heb gekocht :-)
  Nou ja, misschien op de knotsgekke kaartendagen in augustus.
  Fijn weekend Marja

  ReplyDelete
 3. Ziet er mooi uit! Hm, materialen heb ik allemaal in huis, wie weet!

  ReplyDelete
 4. Nou ja, das toevallig...dit deed ik vanavond ook! Wat een gave techniek! Mooi hoor je kaartje. Heel mooi.

  ReplyDelete