Saturday, December 27, 2014

KerstkaartenUiteindelijk heb ik nog best veel kerstkaarten gemaakt dit jaar. Het begon toen ik de stempel zag gebruikt voor deze kaarten. Ik was op slag verliefd toen ik hem zag. Gekleurd met mijn Promarkers.


Aanvankelijk had ik er vier gemaakt maar met eentje was ik zo niet happy dat hij in de prullenbak is beland. 

Ik wilde heel erg graag die mooie blauwe achtergrond maar tja deze stempel heeft heel erg veel kleine details en om nu daar een masker voor te knippen ... Dus heb ik het eerst geprobeerd met mijn derwentpotloden maar het papier (perfect voor kleuren met markers) was veel te glad voor mijn potloden. Uiteindelijk heb ik toch maar een masker geknipt van post-it memo's. Wel in delen want het moest goed blijven plakken. De sneeuwvlokjes en de kerstballen heb ik eerst met mijn Wink of Stella een subtiel glimmer laagje gegeven en daarna afgewerkt met glossy accent. Want daar blijft de inkt die ik vervolgens heb gesponst voor de achtergrond niet aan zitten.


Vervolgens heb ik een serie van 8 kleine kaartjes gemaakt. Ze zijn 9,9 cm bij 9,9 cm. Ja ik weet het een vreemde maat. Maar op deze manier kan ik precies 3 even grote kaartjes snijden uit een A4 vel. 


 Aanvankelijk had ik de sneeuwvlokken met witte Colorbox gestempeld maar heb uiteindelijk besloten om alles te stempelen met Versamark en af te werken met embossingpoeder. Voor de finishing touch nog gesprayd met mijn  Stampin' Up Shimmer Smooch Spritz


Dit is een serie van vier en ondanks dat ze erg lijken op bovenstaand setje zijn ze op twee heel verschillende kaarten van Pinterest geinspireerd. 


Omdat het Crumbcake cardstock van Stampin' Up net iets lichter is dan het kraft cardstock van Bassil komt de witte inkt hier veel mooier op naar voren. De lege ruimtes in de sneeuwvlokken heb ik gekleurd met een donkergroene (olijfkleur) Promarker. De sneeuwvlokken zijn in dit geval gestempeld met zowel Colorbox white als de Craft Stampin' ink van Stampin' Up. Geen verschil. Beiden goede en mooie witte inkt. 


 En dan nu mijn laatste serie kaartjes, ja ook deze zijn 9,9 cm bij 9,9 cm ;)  


Het is een serie van vier maar een kaartje had ik al verstuurd (helaas met de tekst volledig gestempeld) voor dat ik de foto kon maken.


De Christmas stans is van Lawn Fawn en is een setje. Ben er superblij mee maar bestel zoiets NOOIT meer bij de winkel waar ik deze heb besteld. De stans is oke! Maar de verzending ... zucht. Ruim op tijd besteld in de veronderstelling dat hij met drie dagen toch wel op mijn mat zou liggen. Kwam ik er de dag na dat ik had besteld achter dat de webwinkel NIET uit voorraad leverde (stond heel sneakie alleen op de hoofdpagina ergens onderaan) dus zij moesten de stans eerst uit Amerika!!! bestellen en daarna moest het naar mij gestuurd worden. Toen ik mailde (binnen 24 na het bestellen) met de mededeling dat ik dit erg misleidend vond en dat ik de bestelling wilde annuleren kreeg ik eeen mailtje terug dat dat niet meer kon. Uiteindelijk kwam de stans nog net optijd maar helaas kon ik niet meer alle kaartjes die ik wilde van deze uitgestansde tekst voorzien.

Maar ik heb hem! Dus volgend jaar kerst ...

8 comments:

 1. Ai, dat is heel misleidend van die winkel! Ik ben weg van rudolph! En zo mooi, die blauwe achtergrond!

  ReplyDelete
 2. Mooie series heb je gemaakt, je bent weer lekker bezig geweest. Die met de sneeuwvlokken kunnen ook goed als nieuwjaarswens, het sneeuwt hier al flink . . .

  ReplyDelete
 3. Hele mooie kaartjes. En ja die van dat rendier is geweldig. Snap dat je er verliefd op werd. En ja die winkel ken ik. Ik heb het toen wel meteen gezien per toeval, dus nooit besteld!

  ReplyDelete
 4. Nou, je hebt toch maar mooi je best gedaan met deze prachtige kerstserie. Vooral die met de eland. Het ziet er uit alsof er veel werk in is gekropen en na het lezen van je verhaal heb ik er alleen maar meer respect voor. Heel mooi gemaakt!
  En ach ja.. die stans kan je nog wel een aantal jaren gebruiken he. Het is toch elk jaar opnieuw Kerst ;-)
  Groetjes
  **Evi**

  ReplyDelete
 5. Prachtige kaarten heb je weer gemaakt! Die stempel van die eerste kaart, wat een leukerd!! Lieve groetjes, Erna

  ReplyDelete
 6. Ik vind die eerste kaart echt prachtig, wat een mooie afbeelding! En dat blauwe erachter past inderdaad zeer goed. Ook de andere kaarten met die witte vlokken op het bruine papier vind ik zeer geslaagd!

  ReplyDelete
 7. Ze zijn stuk voor stuk prachtig!

  ReplyDelete
 8. Sjoe, jy was besig, Sienje!!!! Jou kaartjies is almal so mooi!!! Ek hou baie van die kraft en wit en die ander is so pragtig ingekleur!!!! Lieflike werk!!

  ReplyDelete