Sunday, April 11, 2010

Vogelhuisjes

Een hele tijd terug heb ik ergens een patroontje voor een vogelhuisje gedownload. Daar ben ik maar is mee bezig gegaan en ze zijn o zo schattig geworden. Ze zijn zo'n 6 cm hoog dus ieniemini en dat maakt ze zo schattig.


Beiden zijn gemaakt met papier uit het blok Rosegarden van Papermania.

De foto hieronder is het huisje wat mijn 12 jarige dochter gemaakt heeft. Ze wil er heeeeel veel maken om er een slinger mee te maken voor op haar kamer. Het begin is er in iedergeval al. We hebben haar er zelfs mee geplaagd en gezegd dat er dan allemaal spinnen in gaan wonen. Haha. Gelukkig kan ze tegen een grapje.


Het papier dat ze gebruikt heeft komt uit een blok van Marianne Design. De naam van het blok weet ik niet meer, ik meen iets met vintage. Uit een ander blok van Marianne Design heb ik een derde huisje gemaakt dat blok heet Sweet Romance en is een van de nieuwste blokken. Voor mijn verjaardag heb ik een pakketje gekregen waarmee ik een zeepketting kan maken en die was in dezelfde kleuren als het vogelhuisje. Dus heb ik ze gecombineerd en op het toilet opgehangen naast mijn gedroogde roosjes.


In het pakketje zaten nog meer zeepjes dus ga ik  nog een zeepketting maken, maar dan met iets meer zeepjes en kralen maken. En het is natuurlijk een uniek kadootje dus ga ik maar is bij onze plaatselijke drogist kijken voor zeepjes. Al schijn je ook met "schenkglycerine"? zelf zeepjes te kunnen maken. maar is uitzoeken en als jullie tips hebben ik hoor ze graag.

Enne als ik de site vind waar ik het vogelhuisje heb gedownlaod dan zal ik de link hier plaatsen.

2 comments:

 1. wat is u gemeen tegen dat kind.. En ze is zoooo creabea!!! Leuk hoor, een genot om te zien he? Van wie zou ze t hebben???
  Mariskie

  ReplyDelete
 2. Hoi, wat zijn ze schattig die vogelhuisjes! Ik wil graag voor de 9e verjaardag van 1 van mijn dochters zo'n vogelhuisje gaan maken tijdens haar kinderfeestje. Ben dus reuze benieuwd of je de website nog hebt gevonden en anders mij het patroon kan mailen?

  Met lentegroet,

  Manuela

  ReplyDelete